#Uitvoering

Webinar: gestandaardiseerde bouw en de Wkb

Hoe kunnen fabrikanten, aannemers, architecten en ontwikkelaar voordeel halen uit gestandaardiseerde bouw, met het oog op de Wet kwaliteitsborging? Over die vraag houdt 54events – bekend van onder meer Renovatie, Vakbeurs Energie en platform PREFAB – het webinar ‘Snelheid met standaardisatie onder de Wkb’

Op 1 januari 2022 – en dus gelijktijdig met de Omgevingswet – treedt de ‘Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen’ (Wkb) in werking. De Wkb bewaakt de kwaliteit van ontwerp en uitvoering en garandeert (zo) de conformiteit van het eindresultaat aan de eisen van het Bouwbesluit.

Het verwachte effect van de Wkb op de (gestandaardiseerde) bouw is groot. De sleutel tot snel en hoogwaardig bouwen komt te liggen bij standaardisatie vanaf het ontwerp. Een voordeel voor conceptueel bouwen, prefabricage en industrialisatie dus, zeker ten opzichte van traditioneel bouwen; zowel in nieuwbouw als renovatie.

Nationale Schildersvakprijs 2020

In dit webinar wordt stilgestaan bij de status en insteek van de Wkb. Maar voornamelijk gaan de sprekers in op de vraag hoe fabrikanten, aannemers, architecten en ontwikkelaars voordeel kunnen halen uit gestandaardiseerde bouw. En welke stappen zij nú al kunnen zetten, ter voorbereiding op de nieuwe wet.

Sprekers zijn Casper van Busschbach (senior-adviseur Wkb bij Q2 System Engineering), Niels Ruijter (directeur Nederlandse Vereniging Toeleverende Bouwmaterialenindustrie) en Ton Jans van KOMO.

Meer informatie en aanmelden voor dit webinar.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.