#Uitvoering

Wedi introduceert tegelpanelen op vakbeurs PREFAB

Wedi’s ketenpartner DEKO voorziet de bouwplaat via een geautomatiseerd fabrieksproces van tegels.

De natte cel is één van de meest complexe bouwdelen. In de praktijk blijkt het dan ook vaak moeilijk om de kwaliteit ervan te borgen. Bouwmateriaalspecialist Wedi heeft daarvoor een kant-en-klare afbouwoplossing bedacht: tegelpanelen. Te zien tijdens de vakbeurs PREFAB, op 10, 11 en 12 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch.

Wie badkamers en sanitaire ruimten snel wil opbouwen, heeft de bouwplaten van Wedi vast weleens in handen gehad. Je herkent ze aan de blauwe kern van geëxtrudeerd polystyreen (XPS) hardschuim. Waterdicht, licht en warmte-isolerend. Met aan beide zijden een met glasvlies gewapende mortellaag, klaar om te betegelen of te pleisteren. Diezelfde plaat dient als basis voor een nieuwe kant-en-klare afbouwoplossing. Een lichtgewicht wand- en vloerconstructie waar de tegels al opzitten.

Consistente kwaliteit

Wedi’s ketenpartner DEKO voorziet de bouwplaat via een geautomatiseerd fabrieksproces van tegels. Afkomstig van één van de andere ketenpartners: Tegelgroep Nederland en Mosa. Lasers meten continu de voegbreedte en vlakheid van het paneel. Deze optimale precisie zorgt voor een product van consistente kwaliteit. De tegelpanelen worden eventueel voorzien van doorvoeren en/of schuine zijden voordat de logistieke afdeling ze verpakt en op de bouwplaats aflevert.

Verwerking

De verwerking van de tegelpanelen gaat niet zomaar. Daarvoor heeft Wedi een gratis opleidingsprogramma samengesteld. Eenmaal getraind breng je eerst de adapter-set aan, waarna je snel en in één keer de wand- en vloertegelpanelen waterpas plaatst. Het resultaat: strak uitgelijnde voeglijnen, waterdichting volgens de hoogste norm en voorzien van thermische isolatie. Bovendien zijn naar wens leidingwerk, elektra en afvoertechniek inclusief put of goot vooraf in de tegelpanelen te integreren. Er wordt gewerkt volgens de KOMO (URL35-101) en DIN18534 richtlijnen en het project is gratis te voorzien van 15 jaar verzekerde garantie op waterdichtheid.

Kennismaken met deze afbouwoplossing kan in de PREFAB-hal, standnummer 040.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.