Partnercontent
#Uitvoering

Welk materiaal is van belang als aannemer in de bouwsector?

Het werken in de bouwsector vereist een hoop materiaal en maatregelen om al het werk goed tot uitvoering te kunnen brengen. In dit artikel vertellen wij meer over onmisbaar materiaal bij het uitvoeren van verschillende klussen. Wil jij weten wat onmisbare materialen zijn bij het (ver)bouwen van een woning? Lees dan snel verder.

Welke gereedschappen zijn onmisbaar in de bouwsector?

Wanneer je actief bent in de bouwsector zijn er een aantal gereedschappen onmisbaar om een project goed te laten verlopen. Zo heb je altijd een aantal verschillende boren nodig, afhankelijk van het soort muur waar je mee aan de slag gaat. Verder zijn decoupeerzagen onmisbaar bij het uitvoeren van grootschalige klussen. Decoupeerzagen zijn ideaal voor het zagen van bochten, cirkels en hoeken. Voor zowel het zagen in plaatmateriaal, hout, kunststof en plastic is een decoupeerzaag erg geschikt.

Daarnaast komt er bij het (ver)bouwen van woningen het nodige bouwafval kijken. Het stof en de het restafval wat overblijft bij een klus, is in de meeste gevallen niet eenvoudig weg te werken. Daar heb je speciale bouwstofzuigers voor nodig. Deze zijn krachtiger dan normale stofzuigers, hebben een hogere zuigkracht en kunnen naast stof ook grotere stukken afval verwerken. Denk hierbij aan stukken hout, beton, steen maar ook verschillende vloeistoffen. Een bouwstofzuiger wordt ook wel een alleszuiger genoemd. Ideaal om de werkplek schoon te houden na het klussen. 

Het huren van een afvalcontainer is erg raadzaam bij het uitvoeren van grote klussen. Het vele afval dat vrij komt bij het bouwen of verbouwen van woningen kan eenvoudig in een afvalcontainer gedumpt worden, die door de verhurende partij wordt geleegd op de vuilstort. Hiermee bespaar je een aantal ritjes naar de vuilstort.

Veiligheidsmaatregelen

Veiligheid staat altijd voorop, met name in de bouwsector. Daarom zijn er een aantal maatregelen die getroffen zouden moeten worden bij het uitvoeren van verschillende klussen. Het dragen van een bouwhelm, speciale werkschoenen met stalen neuzen en een veiligheidsbril wordt sterk aangeraden. Ook gehoorbescherming is geen overbodige luxe. Indien er op hoogte gewerkt wordt, is de aanwezigheid van valbescherming verplicht. Dakrandbeveiliging, ook wel hekwerk genoemd, is een oplossing bij de blootstelling aan gevaar op hoogte.

Bij het bouwen en verbouwen van woningen komt veel kijken. Naast het benodigde gereedschap zijn er ook richtlijnen voor beschermende kleding en veiligheidsmateriaal op de bouwplaats. Indien er in de hoogte gewerkt wordt, is het plaatsen van valbescherming vereist.

Dit artikel is partnercontent van Toolnation.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.