Praktijkcase
#Uitvoering

Werkspot: van onmisbaar tot prettige aanvulling

Marcel de Vries: “Werkspot is goed voor tien tot twaalf klussen per jaar.” Foto: Ruud Dilling

Na een lange periode van tegenspoed gaat het momenteel weer goed met de bouwsector. Dat is ook te zien op de website van Werkspot. Daar worden jaarlijks meer dan 350.000 klussen geplaatst. Benieuwd naar de verhalen en de uitvoering van die klussen gingen we op pad.

De veronderstelling dat je online alleen maar terechtkunt voor kleine klussen als het behangen van een wandje of het aansluiten van een kraan, is allang achterhaalt. Of het gaat om een complete verbouwing, een overkapping of toch het behangen van dat ene wandje; opdrachtgevers en vakmensen vinden elkaar online.

Interne renovatie

Eén van die klussen is een interne renovatie van een tussenwoning in Apeldoorn. Op de eerste verdieping sloopt Marcel de Vries met hamer en beitelt de tegeltjes van badkamermuren. “Straks nog een paar sleuven frezen en de warm- en koudwaterleiding verleggen.” Ook op de benedenverdieping is De Vries aan het werk, de keuken is al half ontmanteld. “Ik werk op meerdere ‘fronten’ tegelijk. Dat kan omdat het gezin dat hier woont met vakantie is.” De Vries renoveert in opdracht van de klant de toiletten, de badkamer, past de keuken aan en vervangt de oude cv-ketel. Twintig jaar geleden begon hij als tegelzet- en montagebedrijf, maar door de jaren heen is hij steeds allrounder geworden. “De klus op Werkspot sprak me aan. Het heeft alles waar ik sterk ik ben. Ik heb erop gereageerd, een afspraak met de klant gemaakt en er was een klik. Binnen een week was het rond.”

Twaalf klussen per jaar

“Laten we beneden verder praten, daar hebben we meer ruimte en is het minder stoffig”, zegt De Vries vanachter zijn mondkapje. “Werkspot is voor mij een medium, goed voor tien tot twaalf klussen per jaar. Om die opdrachten heen plan ik mijn vaste klanten. Het valt me op dat opdrachtgevers ook steeds vaker reageren via de Werkspot bedrijvengids. Daarbij kijken ze vooral naar referenties; die moeten goed zijn. Tijdens de crisis was Werkspot onmisbaar voor het binnenhalen van klussen. Tegenwoordig is er zoveel werk dat Werkspot een prettige aanvulling is. Maar nu moet ik echt weer door. Over tweeëneenhalve week komt het gezin terug van vakantie. Dan moet het natuurlijk wel klaar zijn.”

Online klussen

Word je zelf wel eens nieuwsgierig van het online aanbod? Online inschrijving bij Werkspot is geheel gratis en alleen mogelijk voor professionele bedrijven in de bouw. Leden betalen pas bij interesse van een opdrachtgever. Of specifieker: wanneer telefoonnummers worden uitgewisseld. Formeel is de klus dus dan nog niet binnen. Maar de kans daarop is wel heel groot. “Klanten bepalen hun eerste keuze op basis van profiel, reviews en uitstraling. Het te bepalen tarief hangt af van de grootte van de klus.”

https://www.youtube.com/watch?v=5xd3jXu05EI?rel=0

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Werkspot.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.