#Uitvoering

Workshop Bouwen met baksteen

Bij Architectuurcentrum Rondeel in Deventer vindt op 15 juni de workshop Bouwen met baksteen plaats.

De Deventer architect en directeur van I’M Architecten Martin Kleine Schaars verzorgt een korte introductie, waarin hij zijn persoonlijke motivatie voor het bouwen met baksteen deelt. Vervolgens verzorgen Arie Mooiman en Gerard Westenbroek, beide technische adviseurs bij de Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) een workshop Bouwen met baksteen.

De workshop gaat over de technische aspecten die een rol spelen bij het ontwerp en de realisatie van blijvend mooi metselwerk. Informatie en aanbevelingen worden gegeven over onderwerpen als kleiwinning en het productieproces van baksteen, relevante baksteeneigenschappen en mortelkeuze, spouwmuurconstructies, dilataties, maatvoering en het belang van goede bouwkundige details.

Deelname is gratis, aanmelden is verplicht via info@rondeeldeventer.nl of via de aanmeldbutton op www.rondeeldeventer.nl.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.