Productcase
#Uitvoering

XGT, voor wie nóg meer van z’n accumachine eist

Door de jaren heen zijn accumachines heel populair geworden dankzij een combinatie van steeds betere techniek en meer mogelijkheden. Maar de meeste gebruikers stellen steeds hogere eisen aan hun accugereedschap: iedere keer een stapje meer. Een nog dikkere balk doorzagen, een nog groter gat boren, een nog langere schroef indraaien, wie kent het niet? De meeste gebruikers halen het beste uit hun machine, en met de LXT 18 V lijn van Makita kun je ook een heel eind gaan, maar wat nou als je nóg meer wil? Want het gemak van snoerloos werken daar is iedereen wel aan gehecht geraakt.

Veilig omgaan met kracht

Dankzij innovaties in accucellen, laadtechnologie en digitale communicatie tussen machine, accu en lader kon Makita een nieuwe toplijn ontwikkelen: de XGT 40 V max lijn. Gebaseerd op een accu die nagenoeg hetzelfde weegt als een 18 V accu en die nog betere prestaties levert. Het zijn accu’s die meer vermogen leveren, langer meegaan op één lading zonder dat ze veel groter of zwaarder zijn. De beste technieken zijn toegepast voor veilig gebruik, zoals AFT. AFT zorgt er voor dat de motor onmiddellijk stopt met draaien als de machine vastslaat. Vanwege de kracht van die 40 V max machines heb je dat ook echt nodig voor je polsen en je stabiliteit. Op een ladder bijvoorbeeld.

Compleet XGT assortiment

Makita werkt aan een compleet assortiment XGT machines, náást de LXT lijn. Inmiddels zijn er ongeveer 65 XGT machines beschikbaar, en dat aantal groeit hard door. Kijk maar op www.makita.nl/xgt. De toegepaste technologie vraagt om een betere stroomafgifte en robuuster contactpunten tussen machine en accu. De accu’s van beide lijnen zijn daardoor niet uitwisselbaar. Met behulp van een adapter is het wel mogelijk om een LXT accu op een XGT lader te laden, en dat gaat dan nog sneller ook dan met de bekende LXT snellader.

Advies nodig?

Ben je van het type ‘eerst zien, dan geloven’ vraag dan een demonstratie aan bij een van de 8 Makita Adviseurs op www.makita.nl/adviseursteam. Die komen graag naar je toe met hun Rijdende Showroom voor persoonlijke uitleg en advies. En als je kennis wil maken met de volledige breedte van het LXT en XGT assortiment en wil weten welke machines voor jou de beste keus zijn, maak dan een afspraak voor bezoek aan het Makita Kenniscentrum in Woerden of Eindhoven.

Weg met snoeren en brandstof

De visie van Makita is om vakmensen in bouw, industrie, groenvoorziening en schoonmaak te helpen met kwalitatief hoogstaande accuproducten. Innovaties dragen bij aan afschaffen van snoeren en brandstofmachines. Voor de groenvoorziening worden binnenkort ook krachtige XGT machines geïntroduceerd. Houd de introducties hiervan in de gaten via de Makita Mail, het huisblad M of de website.

Dit artikel is partnercontent van Makita.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.