#Uitvoering

Ytong ankerlijm om stofvrij te kunnen werken

Xella introduceert Ytong ankerlijm. Hiermee kunnen veer- en kozijnankers worden gelijmd tegen het plafond, waarna het anker aan de Ytong separatiepanelen worden bevestigd. Het voordeel is dat met verlijming geen kwartsstof vrijkomt.

Met de ontwikkeling van de Ytong ankerlijm speelt Xella in op de actuele noodzaak van stofvrij werken. “Voorheen werd een boor of schietpistool gebruikt om veer- en kozijnankers te bevestigen aan het plafond”, zegt Hans van Weelden van de Bouwafdeling van Xella. “Dit kost niet alleen meer tijd en energie, maar er komt ook kwartsstof vrij. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten.”

Kleefkracht

De Ytong ankerlijm heeft zonder primer een hoge kleefkracht (80 tot 100 kg/m2) en is na 20 minuten handvast. Na 20 minuten is er krachtopbouw tot 500 kg/m2 mogelijk. Na 3 uur is de lijm volledig doorgehard. Daarnaast is de lijm goed te herkennen aan de gele kleur (RAL 1023): hierdoor is eenvoudig aan te tonen of de ankers met de juiste lijm zijn verwerkt. Indien dit het geval is, geldt de garantie van 10 jaar. De lijm is bestand tegen alle weersinvloeden en veroudering, besluit Xella.

Bekijk hier een video:

2 reacties op “Ytong ankerlijm om stofvrij te kunnen werken

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.