Partnercontent
#Uitvoering

Zo vind je de perfecte aannemer

Als je van plan bent om een huis te bouwen of te renoveren, dan is het vinden van de juiste aannemer een cruciale stap. Een goede aannemer zorgt ervoor dat jouw project op tijd en binnen budget wordt afgerond, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Maar hoe vind je nu de perfecte aannemer? Stel dat je een stuk wilt laten bijbouwen, dan is het wel prettig dat je een geschikte aannemer vindt die er ook voor zorgt dat alle puin netjes door sloopbedrijf Den Bosch wordt afgevoerd. In dit artikel bespreken we daarom een aantal stappen die je het beste kunt doorlopen om ervoor te zorgen dat je straks van A tot en met Z wordt ontzien.

Zoek naar referenties

Voordat je begint met het zoeken naar aannemers, is het belangrijk om eerst wat onderzoek te doen. Begin met het vragen van referenties aan vrienden, familie of buren die onlangs ook een bouw- of renovatieproject hebben gedaan. Vraag hoe hun ervaring was met de aannemer en of ze deze zouden aanbevelen. Een andere manier om referenties te vinden is door online reviews en beoordelingen te bekijken. Op het internet kun je vaak ervaringen lezen van mensen die al eerder hebben samengewerkt met bepaalde aannemers. Let hierbij wel altijd op of de recensies betrouwbaar zijn en niet fake. Het kan ook heel goed zijn dat het om een totaal ander project gaat, waardoor een bepaalde beleving van de persoon voor jou helemaal niet van toepassing is.

Vergunningen en verzekeringen

Als je potentiële aannemers hebt gevonden, controleer dan altijd of ze over de juiste vergunningen beschikken en verzekerd zijn voor eventuele schade tijdens het werkproces. Dit kan worden geverifieerd door contact op te nemen met lokale instanties die toezien op bouwvergunningen en door te vragen naar een kopie van hun verzekeringscertificaten. Een aannemer die over alle benodigde papieren beschikt, geeft je de zekerheid dat hij zijn werk serieus neemt en professioneel is. Door te kiezen voor een aannemer die dit niet voor elkaar heeft, kun je mogelijk in de problemen komen als er iets misgaat tijdens het project, of zelfs juridische problemen krijgen. Kortom, wel zo belangrijk dus.

Stel vragen

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar wanneer je met een aannemer in zee gaat, is het wel zo fijn dat ze alles voor je uit handen nemen. Stel dat je een afspraak hebt gemaakt over het bouwen van een aanbouw, dan kan het niet zo zijn dat jezelf nog naar sloopbedrijf Amsterdam moet zoeken om alle puin af te voeren. Vraag daarom ook altijd naar de werkzaamheden die ze verrichten voor het afgesproken bedrag en laat ze dit ook vermelden op de offerte. Zo kan er in de toekomst geen discussie ontstaan over het wel of niet uitvoeren van bepaalde werkzaamheden.

Maak een keuze

Uiteindelijk is het tijd om een keuze te maken. Er moet toch een keer worden begonnen met de bouw. Zorg er dus voor dat je alle voor- en nadelen naast elkaar hebt gezet, zodat je op basis van je gevoel een goede keuze kunt maken, waar je achteraf absoluut geen spijt van krijgt. Kiezen op basis van alleen de prijs is namelijk niet geheel verstandig, mits ook de andere voorwaarden goed zijn en natuurlijk je gevoel.

Dit artikel is partnercontent van Arno van den Dungen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.