#Uitvoering

Zonnepanelen in de schaduw

(Beeld: Tony Tati/Pennestreek.nl)

De pv-panelen op het platte dak van een nieuwbouwwoning liggen in de winterperiode in de schaduw van de verdieping van het huis. Daardoor produceren ze volgens de bewoner te weinig elektriciteit. Is de bouwer tekortgeschoten?

Een gasloze woning is het, opgeleverd in 2018. Voorzien van een warmtepomp en acht pv-panelen op het platte dak van de begane grond die voor elektriciteit zorgen. Maar: de koper stelt dat vier van de acht panelen in het voor- en najaar in de schaduw liggen en dat ze daarom – en doordat ze niet zijn voorzien van optimizers – vrijwel niets opleveren.

Hij wenst dat de aannemer ze – voor zover dat mogelijk is – verplaatst naar een betere locatie op het dak en álle geleverde panelen uitrust met optimizers voor een beter rendement. Daarnaast wil hij voor de arbitragekosten, papierwerk en misgelopen opbrengst van de pv-panelen vanaf de dag van oplevering euro’s (385 + 600) terugzien.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.