#Bedrijfsvoering

Remco Swaab over Flex Studio’s: inbouwen met losmaakbare elementen

Remco Swaab: “Het box-inboxprincipe is één, maar je moet het ook kunnen tillen en verwerken en het moet aan eisen voldoen. Dat is gelukt.”

Tijdelijke huisvesting in leegstaande (kantoor-)gebouwen haalt de druk op de woningmarkt van de ketel. Bouwbedrijf A. Huurdeman BV ontwikkelde Flex Studio’s voor deze inbouw. Ze worden gebouwd met losmaakbare elementen. “Het proefmodel dat er nu staat hebben we al vier keer uit elkaar gehaald”, zegt directeur Remco Swaab.

Het proefmodel staat in de werkplaats van het Amersfoortse bouwbedrijf. Een eerste project zit in de pijplijn, al blijken opdrachtgevers en eigenaren het nog best ingewikkeld te vinden. “Dat vinden ze ook als wij zelf een pand willen huren voor tien jaar om daar de studio’s in te bouwen. Koudwatervrees? Misschien. Het heeft ook met fiscaliteit te maken. Voor het verhuren van een woning gelden andere regels dan voor het verhuren van een bedrijfspand. Fiscaal is dat laatste eenvoudiger.”

Niettemin: er is zoveel leegstaande kantoorruimte en anderzijds een grote behoefte aan tijdelijke huisvesting. Flex Studio’s is bedacht voor studenten, statushouders, vluchtelingen en mensen die in scheiding liggen. “Zij hebben voor korte tijd woon- en leefruimte nodig”, zegt Swaab. Tijdelijk is – volgens de wet – maximaal 10 jaar.

Verder lezen?

Je wilt een  Premium   artikel lezen.

Onbeperkt  Premium   artikelen lezen vanaf € 24,84 per maand

Direct abonneren

– Onbeperkt  Premium   artikelen lezen op aannemervak.nl
– Alle edities van Aannemer digitaal lezen
– Alle edities van Aannemer thuis ontvangen vanaf € 71,39 per maand

Direct abonneren

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.