#Bouwplaats

A-blad voor veilig en gezond werken met PURschuim

Om verantwoord gebruik van PURschuim te bevorderen, heeft Volandis in opdracht van Kennisplatform Gespoten PURschuim een A-blad gepubliceerd. Met daarin richtlijnen voor een veilige en gezonde werkomgeving.

Gespoten PURschuim wordt al ruim dertig jaar als vloerisolatie ingezet, en is inmiddels in meer dan 250.000 kruipruimtes in Nederland toegepast. Het gebruik ervan is veilig, mits het op de juiste manier en volgens de geldende regels en richtlijnen is aangebracht. Dat blijkt uit diverse onderzoeken, onder meer uitgevoerd door TNO.

A-blad

Om te checken of jouw manier van PURschuim aanbrengen ook de juiste – veilige en gezonde – manier is, heeft kennis- en adviescentrum Volandis op initiatief van het Kennisplatform Gespoten PURschuim een A-blad ontwikkeld. Het document bevat afspraken die werknemers, werkgevers en leveranciers op dit vlak hebben gemaakt.

Procescertificaat

Het A-blad PURschuim benadrukt het belang van een procescertificaat voor het isoleren van begane grond vloeren met gespoten PURschuim. Verstrekt door een erkende certificatie-instantie. Dit geeft ook een waarborg voor consumenten dat hun woning op de juiste manier met dit product wordt geïsoleerd. Certificatieorganisaties SKG-IKOB en Insula Certificatie zien er door middel van inspecties op toe dat gecertificeerde bedrijven veilig en deskundig te werk gaan, en dat deze bedrijven zich aan de richtlijnen houden waartoe ze zich hebben verplicht.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.