#Bouwsector

Boek over 50 jaar kunststof kozijnen

De kunststof kozijnenfabriek van Europrovyl in Leeuwarden.

Burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden biedt op 23 september een jubileumboek aan over de opkomst van kunststof kozijnen in Nederland. Het boek is geschreven ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Europrovyl. De kunststofkozijnenfabriek bekend van onder andere het verdiepte Holland100 profiel en de rechte CLK-hoeklasverbinding.

De toepassing van kunststof kozijnen in de bouw is tegenwoordig niet meer weg te denken. Maar dat was 50 jaar geleden een heel ander verhaal. Europrovyl was in 1970 één van de eerste bedrijven in Nederland die kozijnen van kunststof ging produceren. In de bouwbranche keek men aanvankelijk met argusogen naar dit nieuwe product. De producten werden laatdunkend ‘Tupperware-kozijnen’ genoemd. 

Anekdotes en wetenswaardigheden

Commercieel manager Jan Slagman schreef samen met journalist Arjen Bakker een boek van ruim 200 pagina’s vol anekdotes en wetenswaardigheden over de opkomst van kunststof kozijnen in de bouw. Het boek besluit met de toekomstverwachting voor PVC. Burgemeester Buma schreef het voorwoord. Hij noemt het bedrijf een ‘pionier in de bouwwereld’ en is er trots op dat de meest moderne kunststof kozijnenfabriek van Nederland gevestigd is in zijn gemeente. Op 23 september zijn in het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden bijna alle oud-directeuren aanwezig voor de officiële presentatie van het boek. Oprichter en eerste directeur Willem Haitsma (80), ontvangt uit handen van Buma het eerste exemplaar. 

Nationale Schildersvakprijs 2020

Geïnteresseerden kunnen het boek vanaf 23 september online bestellen via de website van Arjen Bakker.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.