#Bouwsector

‘Stijgende prijzen zitten bouwbedrijven dwars’

Aannemers komen steeds vaker in de problemen door de stijgende prijzen van bouwmaterialen en personeel. Dat constateert branchevereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers NVB.

Veel bouwbedrijven tekenden al jaren geleden in voor projecten, maar zitten met de toen afgesproken prijs te dicht op of zelfs onder de kostprijs.

Faillissement

Onlangs ging het Brabantse bouwbedrijf Moonen failliet door dergelijke problemen. “We hebben signalen dat meer bedrijven in de sector hier last van hebben”, vertelt Coen van Rooyen van de NVB. “Het gaat dan met name om bedrijven die vooral bouwen en niet zelf ontwikkelen.”

Vaak wordt bij aanbestedingen wel een verhoging meegenomen die gekoppeld is aan een prijsindex. Probleem is echter dat die index achterloopt en uitgaat van een gemiddelde, legt Van Rooyen uit. “Niet overal is de prijsstijging even groot.” Ook worden de gestegen loonkosten niet meegenomen in deze bouwkostenindex.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.