#Duurzaam Bouwen

Bouwaanvraag vanaf 1 juli aardgasvrij

Minister Wiebes van Economische Zaken heeft besloten dat nieuwe woningen waarvoor de bouwaanvraag na 1 juli gedaan wordt in principe niet meer kunnen rekenen op een gasaansluiting.

De minister concludeert dat intensief overleg met de betrokken partijen heeft uitgewezen dat de ingangsdatum van 1 juli niet te vroeg is. De bouwsector trapte vorige maand nog op de rem. De minister ging te hard, vonden de leden van het Lente-akkoord, waarin onder Neprom, Aedes en Bouwend Nederland vertegenwoordigd zijn. Die snelheid zou volgen hen leiden tot extra kosten en vertraging in de bouwproductie. Dit omdat veel lopende bouwplannen moeten worden herzien, en herberekend worden. De branchepartijen stelden voor om een half jaartje te wachten.

Wet Voortgang Energietransitie

De Wet Voortgang Energietransitie (VET) regelt dat de aansluitverplichting van nieuwbouw op het gasnet gaat verdwijnen. Omdat de wet ook bepaalt dat een netbeheerder geen andere werkzaamheden mag uitvoeren dan nodig voor de uitvoering van de wettelijke taak, is dit feitelijk een gasverbod voor nieuwbouwwoningen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.