#Duurzaam Bouwen

Milieuvriendelijke verpakkingen Xella

Deze blauwe Silka pakketten gaan we niet meer zien.

Xella is overgeschakeld op milieuvriendelijke verpakkingen voor haar bouwproducten. De bekende gele pakketten Ytong en blauwe pakketten Silka verdwijnen daarmee van de bouwplaats.

Xella schakelt over op een transparante, en daardoor duurzamere, verpakking. De nieuwe folies voor Ytong cellenbeton en Silka kalkzandsteen worden voor nog maar 10 procent bedrukt. Door het minimale gebruik van kleurstof is de footprint van de verpakkingen veel lager. En is de folie meteen ook eenvoudiger te recyclen.

De nieuwe verpakkingen zijn nog maar voor 10 procent bedrukt.

Retourafvalsysteem

Het nieuwe verpakkingsmateriaal sluit aan op enkele pilots die de producent draait met het innemen van afval op de bouwplaats. Zo is samen met bouw- en logistiek partner Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling en Van Happen Containers een retourafvalsysteem bedacht, waarmee resten cellenbeton, plastic en bouw- en sloopafval gescheiden worden ingezameld.

Primeur

De nieuwe verpakkingsmaterialen worden Europees uitgerold: alle landen waar Xella levert, schakelen over op de milieuvriendelijkere folie. Nederland start vanaf heden en heeft de primeur.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.