#Bouwplaats

Coronaprotocol ‘Samen veilig doorwerken’ van kracht

Zo veel mogelijk zelfstandig naar de bouwplaats, werken in kleine vaste teams op vaste locaties, 1,5 meter afstand houden – ook bij overleg en eten in een bouwkeet. Dat zijn belangrijkste punten uit het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ dat is vastgesteld door het Rijk en de bouw- en technieksector.

Voor werkzaamheden in huis is het belangrijk dat bewoners zoveel mogelijk in een andere ruimte verblijven, zij en de werknemers niet verkouden of ziek zijn en dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden.

Het protocol volgt de richtlijnen van het RIVM en wordt ondersteund door Aedes, AFNL-NOA, Bouwend Nederland, CNV, FNV Bouwen en Wonen, FNV Metaal, OnderhoudNL, Techniek Nederland en Woonbond.

Continuïteit bouwproductie

Het protocol biedt een handreiking voor werkgevers en werknemers over hoe er op een veilige manier doorgewerkt kan worden, binnen en buiten huis. Dit is belangrijk voor bedrijven, opdrachtgevers en werknemers omdat duidelijkheid de basis vormt voor veilig werken. Dat zorgt voor continuïteit in de bouwproductie en het behoud van werkgelegenheid.

Posters en webinar

De gedragsregels worden de komende periode actief naar werkgevers en werknemers in de bouw- en technieksector gecommuniceerd. Zo zijn er downloadbare posters voor maatregelen op de bouwplaats en maatregelen in en rond huis. Dinsdag 31 maart is er om 15.00 uur een gezamenlijk webinar van Bouwend Nederland en Techniek Nederland waar vragen gesteld kunnen worden.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.