#Bouwplaats

Meterkast eerst biedt voordelen bouwproces

Foto: Dura Vermeer

Vertraging bij nieuwbouw door gas en elektra? Het is een veel voorkomend probleem. Reden voor Dura Vermeer om de keten om te keren. In de nieuwbouwwijk TudorPark in Hoofddorp worden momenteel 122 meterkasten vooruit geplaatst. Hierdoor is het oplevermoment van een woning nauwkeurig in te plannen. De woningen zijn vanaf nu dus op tijd klaar. 

Bouwvocht eerder uit de woning

Naast dat Dura Vermeer minder afhankelijk is van netbeheerders, heeft het vroegtijdig plaatsen van de meterkast in het bouwproces meer voordelen. De verwarming kan sneller geplaatst worden, wat grote voordelen heeft voor het slinken van overtallig bouwvocht. Een stukadoor of sanitairinstallateur kan zo sneller aan de slag. Ook wordt het aantal onwerkbare dagen vanwege vorst verminderd, omdat er in kamertemperatuur kan worden gewerkt. 

Samenwerking in aansluitproblematiek 

Dura Vermeer heeft met deze aanpak de regie genomen in het verhelpen van de aansluitproblematiek. Samen met Bouwend Nederland en mijnaansluiting.nl is de meterkast doorontwikkeld tot een standaard werkwijze die door de gezamenlijke netwerkbedrijven gedragen wordt. De startup CEHETECH heeft de kast verfijnd tot een prefab meterkast die vrijstaand op de begane grondvloer gemonteerd kan worden. Dura Vermeer noemt dit de ‘meterkast vooruit’. 

Dura Vermeer is niet de eerste bouwer die het op deze manier doet. Van Wijnen Noord bracht het samen met de nutsbedrijven in Assen al eerder in de praktijk. Lees hier ons verhaal over dat project: ‘Meterkast als uitgangspunt bij nieuwbouw‘.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.