#Bouwsector

32% meer aannemers door Corona

Verbouwen was een populaire tijdsbesteding tijdens de Coronapandemie. Dat blijkt ook uit de groei van het aantal aannemers de afgelopen twee jaar, meldt data-onderzoeksbureau BoldData.

Merendeel zzp’er

Het onderzoeksbureau keek naar het aantal inschrijvingen in de KvK in de rubriek ‘Algemene burgerlijke en utiliteitsbouw’. In totaal schreven ruim 20.000 ondernemers zich sinds begin 2020 in in deze categorie. Dat is een groei van 32%. Nederland kent nu bijna 90.000 aannemers. 89% van hen is zzp’er. Zuid-Holland kent de meeste aannemers. Op de tweede plek staat Noord-Holland. In Zeeland zitten de minste aannemers: 1.830.

Overal groei

Ook in andere branches is een flinke groei te zien. Zo steeg het aantal e-installateurs met 26% en het aantal w-installateurs met 17%. Het aantal KvK-inschrijvingen in de schildersbranche steeg met ‘slechts’ 7%.

Bron: BoldData

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.