#Bouwsector

Gesthuizen eerste voorzitter Stichting AFNL-NOA

Sharon Gesthuizen is benoemd tot eerste voorzitter van de Stichting AFNL-NOA. In deze stichting krijgt de belangenbehartiging van de organisaties Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra (AFNL) en de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA) vorm en inhoud. Gesthuizen zal met ingang van 1 juni 2017 de voorzittersrol op zich nemen.

Sharon Gesthuizen (41) was tot begin van dit jaar lid van de Tweede Kamerfractie van de SP en speelde voor het mkb een belangrijke rol. Zij was bijna 11 jaar de woordvoerder op het terrein van Economische Zaken. Daarvoor was zij gedurende zes jaar zelfstandig ondernemer. Momenteel is Gesthuizen ook voorzitter van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang. Tevens vervult zij een aantal bestuurlijke functies in onder meer de kunstsector.

Belangenbehartiging

Sinds enige tijd hebben de koepelorganisatie AFNL en de brancheorganisatie NOA de krachten gebundeld om de belangenbehartiging van ondernemers in het mkb in bouw, afbouw en infra te versterken. Met name de collectieve belangenbehartiging gericht op de externe omgeving, zoals politiek, departementen, andere brancheorganisaties en koepelorganisaties, heeft door deze samenwerking inmiddels vorm en inhoud gekregen via het Politiek Beleidsbureau AFNL-NOA.

Arbeidsmarkt

Sharon Gesthuizen zal o.a. focussen op een gelijk speelveld op de arbeidsmarkt, waarbij vaste medewerkers, goed onderwijs met passende opleidingen en pensioenmogelijkheden voor de zware beroepen cruciale elementen zijn. Daarnaast zal zij zich onder meer richten op de cultuuromslag in de gehele bouwgerelateerde omgeving met veranderende vraag, veranderende relaties tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers en samenwerking en kennisdeling in en buiten de keten. Ook samenwerking met en kennisdeling tussen andere (branche)organisaties en instellingen spelen hierbij een belangrijke rol.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.