Partnercontent
#Bouwsector

Nieuwe bestelauto’s nodig? Kies voor een occasion

Het zijn drukke tijden voor aannemers. Niet per definitie makkelijke tijden. Zo is het lastig om aan het juiste materiaal én de juiste mensen te komen. Ook is het verre van een goedkope tijd. De energieprijzen schieten door een dak waarvan de hoogte nog niet bekend is. En dan heb je ook nog nieuwe bestelauto’s nodig. Er is een goede manier om op dat laatste te besparen. Dat doe je door voor een occasion te kiezen. Maar dan wel een goede. In dit artikel staat hoe je een goede tweedehands bestelauto vindt.

Kies voor een bekend merk

Natuurlijk, uitzonderingen zijn er altijd. Maar de kans dat een automerk uit Verweggistan waar je nog nooit van gehoord hebt ook echt goed is, is niet zo groot. Je kunt veel beter voor een bekende naam kiezen. Een hoop aannemers zijn je voorgegaan door voor een Renault Trafic occasion te kiezen. Al tientallen jaren vallen ze in de smaak. Dat dankt de Renault Trafic aan het grote laadvolume en het comfort. Ideaal voor klussers.

Van deze bestelauto zijn verschillende maten. Er zit variatie in zowel hoogte als lengte. Een Renault Trafic kan een dieselmotor, benzinemotor of een elektrische motor hebben.

Belangrijk: een betrouwbare dealer

Het gaat om bestelauto’s voor je aannemersbedrijf. Daar gaan zware materialen in. Bovendien ben je het aan je werknemers verplicht om voor veilige voertuigen te zorgen. Op diverse online verkoopsites worden bestelauto’s voor spotprijzen aangeboden. Hoe verleidelijk dit ook is, het is niet slim om hiervoor te kiezen. Dat kan als je eenmalig in een oude auto over het strand wilt scheuren, maar niet bij bedrijfswagens.

Bij een erkende dealer zoals Dutch Vans kies je voor zekerheid. De bestelauto’s zijn uitgebreid gecheckt. In de meeste gevallen is de onderhoudshistorie bekend. Ook weet je zeker dat er niet gesjoemeld is met de kilometerstand.

Toekomstbewust?

De meeste bestelauto’s rijden op diesel. Tussen de nieuwere modellen zie je steeds meer elektrische bestelwagens. In het geval van een occasion is de kans groter dat het een dieseltje is. Nu kan je nog jarenlang met een dieselmotor rijden, maar met het oog op de toekomst zijn er betere keuzes.

Overigens ook voor je bedrijf. Stel dat je een klus hebt in het centrum van Amsterdam, dan is het niet handig als je de milieuzone niet in mag. Het is leuk lopen langs de grachten, maar niet met 200 kilo bouwmaterialen in je nek. Ook hier is het weer zo dat een goede dealer je aan een milieuvriendelijke tweedehands bestelauto kan helpen. Er zijn genoeg goede elektrische bestelauto’s of wagens met een benzinemotor te vinden.

Dit artikel is partnercontent van Dutch Vans.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.