#Bouwsector

Vakbeurzen Renovatie en Monument verplaatst naar oktober

De vakbeurzen Renovatie en Monument, die medio mei zouden plaatsvinden in de Brabanthallen in Den Bosch, zijn vanwege de gevolgen van de corona-uitbraak door organisator 54events verzet naar dinsdag 6 tot en met donderdag 8 oktober 2020. De locatie blijft ongewijzigd.

54events besloot hiertoe na intensief overleg met diverse stakeholders. In plaats van in mei, zullen Renovatie en Monument nu plaatsvinden tijdens de Nationale Energie Week; gelijktijdig met onder meer Vakbeurs Energie en de beurs Prefab – beide óók evenementen van 54events.

Directeur Fedde van der Woude: “Wij hebben maar één belang en dat is om op verantwoorde wijze een succesvol evenement neer te zetten, zowel voor onze exposanten als voor onze bezoekers. Dat verliep ook voorspoedig, want al bijna 2.000 geïnteresseerden registreerden zich voor een bezoek.”

“Bij onszelf, maar ook bij een aantal exposanten, groeide echter de twijfel over de wenselijkheid van de geplande beursdata. Voor onze exposanten en andere partners vonden wij het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen. Vandaag hebben wij dan ook iedereen persoonlijk geïnformeerd.”

“We ontvingen tot nu toe gelukkig vooral positieve reacties. Men ziet natuurlijk ook de vele voordelen van een combinatie met onze najaarsbeurzen. Thema’s als renovatie, restauratie en verduurzaming liggen nu eenmaal in elkaars verlengde. En de toepassing van prefabricage neemt ook in de renovatiesector snel toe.”

Monique Vos van Faay, lid van de adviesgroep van de beurs RENOVATIE, sluit zich hierbij aan: “Faay is koploper als het gaat om de toepassing van prefabricage. Wij zijn actief in zowel renovatie als in de nieuwbouwsector en staan zelf ook als exposant op Prefab. Deze keuze is logisch.”

Ward Roefs van PPG, exposant op Monument: “Wij wilden vooral duidelijkheid over het al dan niet doorgaan. Die hebben we snel gekregen en verplaatsen had ook onze voorkeur. De oplossing klinkt uitstekend. Zo komen vele professionals dit jaar alsnog in aanraking met de Nederlandse erfgoedsector en gaan we ons netwerk daar dus flink vergroten.”

Bezoekers die zich reeds voor een bezoek aan Renovatie en Monument hebben aangemeld, hoeven zich niet nogmaals aan te melden en zijn hierover reeds per e-mail geïnformeerd. Wie zich nog níet voor een bezoek registreerde, kan dit doen vanaf maandag 3 augustus.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.