#Duurzaam Bouwen

Bouwbedrijf Broekman duurzaamste bedrijf van Drenthe

Het casco van de koloniewoningen wordt luchtdicht afgeplakt. FOTO: ALEX J. DE HAAN

Bouwbedrijf Broekman is uitgeroepen tot duurzaamste bedrijf van Drenthe. Dit vanwege de ontwikkeling van twee koloniewoningen zonder aansluiting op gas, water en elektra.

Naast de bouw van energieneutrale woningen is het bedrijf bezig met de ontwikkeling van twee koloniewoningen zonder nutsaansluitingen. “Het hemelwater wordt opgevangen en gezuiverd tot drinkwater, het riool gaat door middel van een IBA-systeem (Individuele Behandeling van Afvalwater) en energie wordt opgeslagen met behulp van waterstof. Met deze pilot verwachten we baanbrekend te zijn in het energieopslagprobleem, maar de kennis van deze pilot willen we ook graag delen”, zo schrijft het bouwbedrijf.

Cultuurhistorie met kierdichte schil

Zestig Koloniewoningen bouwt Bouwbedrijf Broekman in het historische koloniegebied rondom Frederiksoord. Lijkend op karakteristieke huisjes van vroeger, maar met een moderne twist. Bouwkundig gezien springt de luchtdichte geïsoleerde schil het meest in het oog. De houtskeletbouw wanden zijn gevuld met steenwol en voorzien van SuperQuilt als dampscherm en extra isolatie. 

Lees het artikel over de koloniewoningen dat in september 2018 in Aannemer stond.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.