#Uitvoering

Dakelement met geïntegreerde nestkast

IsoBouw introduceert dakelementen met geïntegreerde nestkasten voor mussen en mezen.

Volgens de ‘Wet natuurbescherming’ mag de ecologische functionaliteit niet achteruitgaan bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Dieren en planten moeten worden beschermd door extra maatregelen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van vervangende nestkasten.

Op aanvraag kan IsoBouw haar dakelementen voorzien van een Avi-nestkast. Deze houten nestkast wordt fabrieksmatig aangebracht in de isolatiekern aan de gootzijde. Zo kunnen bouwers zonder extra werkzaamheden snel en eenvoudig invulling geven aan de ‘Wet natuurbescherming’.

Om ervoor te zorgen dat de Avi-nestkast volledig voldoet aan de gebruikseisen van vogels, is deze ontwikkeld in nauwe samenwerking met Miecon, specialist op het gebied van mitigatie. Mitigatie is het nemen van maatregelen bij bouwprojecten om schade aan beschermde planten en dieren te voorkomen.      

Met en zonder overstek

De Avi-nestkast is een nest- en broedvoorziening voor mussen en mezen. De nestkast kan toegevoegd worden bij  SlimFix RenoTwin en SlimFix RenoTwin Solar dakelementen vanaf type 6.0. Toepassing is mogelijk mét en zonder overstek. Met de Avi-nestkast wordt projectvertraging voorkomen en zijn extra Breeam-punten te verkrijgen, stelt de producent. 

Lees ook:

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.