#Uitvoering

Rolsteiger per 2018 volgens fabrikant ASC

De regels voor de opbouw van een rolsteiger veranderen per 1 januari 2018. Fabrikanten hebben hiervoor diverse oplossingen bedacht. Deze week: ASC.

ASC heeft twee typen voorloopleuningen ontwikkeld onder de noemer Advantaged Guardrail Systems, waarmee wordt voldaan aan de nieuwe opbouwmethode voor rolsteigers: de Speedlock en de XS.

De Speedlock is als eerste ontwikkeld en is een complete voorloopleuning met heup- en knieleuning die boven het hoofd in de rolsteiger kan worden aangebracht. De armen worden vervolgens met behulp van een kliksysteem bevestigd op de sport. Vanaf 2 meter platformhoogte worden traditionele diagonaalschoren vervangen door deze voorloopleuning. Het verschil tussen de Speedlock en XS voorloopleuning is dat de tweede compacter opklapbaar en daarmee transportvriendelijker is.

Positieve reacties

Volgens Johan Bergman van ASC zijn de reacties op de voorloopleuning uit de markt positief. “Men vindt het prettig werken, want er is minder materiaal nodig om de rolsteiger op te bouwen. Ook is de foutkans verminderd. Je kunt het maar op één manier doen.”

Wat heeft iemand met een ASC-rolsteiger per volgend jaar nodig om te voldoen aan de nieuwe opbouwmethode? “Die heeft op z’n minst twee voorloopleuningen nodig”, aldus Bergman. “Je kunt de leuning weer verplaatsen nadat je traditionele horizontalen en diagonalen hebt aangebracht. De insteek is immers dat je wanneer je door het platform komt er minimaal een heupleuning moet zijn. Persoonlijk zou ik daar niet voor kiezen en de voorloopleuningen overal gebruiken.”

Video Speedlock voorloopleuning

Video XS voorloopleuning

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.