#Uitvoering

Rolsteiger per 2018 volgens fabrikant Custers

De regels voor de opbouw van een rolsteiger veranderen per 1 januari 2018. Fabrikanten hebben hiervoor diverse oplossingen bedacht. Deze week: Custers.

Custers heeft een tijdelijke voorloopleuning ontwikkeld om te voldoen aan de nieuwe opbouwmethode per 2018. Die verhuist tijdens het bouwen steeds mee naar de volgende slag. Deze voorziening bestaat uit een heupleuning (horizontaal) met twee verticale armen in het midden, waarmee het geheel boven het hoofd op de rolsteiger kan worden gemonteerd.

Definitieve leuning

Na betreden van het platform worden definitieve heup- en knieleuning (horizontalen) aangebracht en verhuist de voorloopleuning naar de volgende slag. Op het werkplatform wordt deze mobiele leuning een definitieve leuning door een knieleuning aan te brengen, ook een horizontaal. Deze haakt in op de verticale armen van de voorloopleuning.

Custers biedt hiermee een eenvoudige oplossing die geen grote investering vergt. Sales manager Remco ter Horst: “We houden rekening met bestaande schoren en componenten. Onze klanten hebben al enorm veel diagonalen en horizontalen. Het zou kapitaalvernietiging zijn om die niet meer te gebruiken.”

Rolsteiger blijft flexibeler

Ook blijft door het werken met diagonalen en horizontalen de rolsteiger wat flexibeler. “Dat is juist het prettige van een rolsteiger. Dat wanneer er een uitstulping aan de gevel zit, je daar omheen kunt bouwen.”

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.