#Uitvoering

Rolsteiger per 2018 volgens fabrikant Layher

De regels voor de opbouw van een rolsteiger veranderen per 1 januari 2018. Fabrikanten hebben hiervoor diverse oplossingen bedacht. Deze week: Layher.

Layher heeft als sinds 2009 wereldwijd het P2-systeem op de markt, waarmee kan worden voldaan aan de nieuwe opbouwmethode voor rolsteigers. Het bestaat uit twee eenvoudige montagehaken die dienen als tijdelijk ophangpunt voor een frame. Daardoor kunnen de heupleuningen binnen bereik worden aangebracht, waarna het complete frame met leuningen naar boven kan worden getild en gemonteerd. Daarna volgen de diagonalen en het platform.

“Bij dit systeem heb je dus al een heupleuning wanneer het platform wordt betreden. Wat dat betreft staan de mensen gewoon veilig op het moment dat ze aan het monteren zijn. Het is een hele simpele oplossing”, zegt Ad van Meer. “En hij voldoet.”

“Wij adviseren daarna zo snel mogelijk de knieleuning erin aan te brengen”, vervolgt technisch manager Jan Ockhuizen. De haken kunnen vervolgens weer worden gebruikt voor de volgende slag. Wie al een Layher rolsteiger heeft, heeft aan twee P2-haken dus genoeg.

Voorloopleuning

De fabrikant heeft ook een complete voorloopleuning genaamd The Advance Telescopic Guardrail. Deze is bedoeld voor de stalen steiger, maar kan ook worden gebruikt bij het opbouwen van een rolsteiger, geeft Van Meer aan. “Die oplossing dragen we niet actief uit. Het P2-systeem wel.”

Video

https://www.youtube.com/watch?v=e9iudX3i8AA

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.