#Bouwplaats

AmpShare: Tweede accu-alliantie voor gereedschap

Bosch, Fein en Rothenberger hebben hun eigen samenwerking op het gebied van 18V-accugereedschap opgericht: AmpShare. Ook de merken Brennenstuhl, Cox, Klauke, Ledlenser, Lena Lightning, Ramset, Sonlux en Wagner zijn aangesloten.

Onder de samenwerking AmpShare vallen nu meer dan 200 gereedschappen; voor eind 2023 moeten dat er 300 zijn. Alle ruim 80 miljoen Professional-accu’s van het merk Bosch die sinds 2008 zijn verkocht, blijven compatibel en kunnen vanaf nu ook gebruikt worden in gereedschappen van de andere aangesloten merken. De accutechnologie van Bosch vormt de basis, wat betekent dat de andere merken hun 18volt-programma om gaan zetten naar de AmpShare-interface.

In 2018 richtte Metabo al het Cordless Allience Systeem (CAS) op, met inmiddels ruim 15 aangesloten merken. Voorlopig blijven er in de bus dus nog twee soorten accu’s liggen.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.