#Bouwsector

Start NK Metselen 2019

Het NK Metselen 2019 gaat donderdag 17 januari van start met een eerste regionale voorronde in Oosterbeek. Vierdejaars VMBO-leerlingen Bouwtechniek strijden bij Bouwopleidingsbedrijf ReVaBo in twee dagen om een plek in de landelijke finale later dit voorjaar.

Het NK Metselen 2019 kent negen regionale voorronden en een landelijke finale. Na de eerste tweedaagse voorronde in Oosterbeek volgen in februari en maart nog kwalificatiewedstrijden in Utrecht, Genemuiden, Nunspeet, Sappermeer, Heerhugowaard, Goes, Leeuwarden en Veldhoven. De landelijke finale duurt drie dagen en is dit jaar in Ede.

Kwalificatieronde

De eerste regionale voorronde bij ReVaBo in Oosterbeek vindt tegelijk plaats met de Open Dag van dit bouwopleidingsbedrijf. De voorronde start donderdag 17 januari om 10.00 uur. Opdracht is in twee dagen een opgegeven metselwerkstuk te realiseren. Een vakjury beoordeelt de werken tijdens het metselen en na voltooiing op kwaliteitsaspecten, maar ook beroepsuitstraling en werkplekverzorging komen aan bod.

Nationale Schildersvakprijs 2020

Op vrijdag 18 januari is iedereen vanaf 15.00 uur welkom om een deel van de wedstrijd bij te wonen. Om 20.00 uur wordt tijdens een feestelijke afsluiting de winnaar van de voorronde bekendgemaakt. De winnaar plaatst zich direct voor de finalewedstrijd in Ede. Inzet voor deze allesbeslissende strijd is de wisseltrofee ‘De Zilveren Troffel’.

Goed vakonderwijs

De Nederlandse baksteenindustrie wil met het kampioenschap – georganiseerd door de Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) – de populariteit van het metselvak promoten, de instroom naar het metselonderwijs bevorderen en jongeren interesseren voor een baan in de bouw. Dat gebeurt op een moment dat deze sector dringend verlegen zit om kwaliteit en vakmanschap.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.