#Uitvoering

Flyer ladders en trappen, brochure rolsteigers

De Safe-Quick van Altrex wordt boven het hoofd aangebracht.

De Vereniging van steiger-, hoogwerk- en betonbekistingbedrijven (VSB) heeft een nieuwe flyer over ladders en trappen en een brochure over rolsteigers uitgebracht. Zowel de flyer als de brochure zijn samengesteld door de commissie Ladders, trappen en rolsteigers van de vereniging.

De flyer heeft betrekking op ladders en trappen en geeft antwoord op de vraag wat de veranderingen zijn in de regelgeving rond ladders en trappen. Hierover is de afgelopen periode veel gepubliceerd door verschillende partijen. Naast deze informatie geeft de flyer aan de hand van een overzichtelijke infographic nuttige tips voor het werken met ladders en trappen.

Opbouwmethode

De brochure behandelt de nieuwe opbouwmethode voor rolsteigers. Deze methode is sinds 1 januari van kracht en wordt door Inspectie SZW aangehouden bij controleacties. In de 40 pagina’s tellende brochure zijn de verschillende opbouwmethoden van de aangesloten bedrijven overzichtelijk en rijk geïllustreerd samengebracht. De lezer wordt daarbij stapsgewijs door de juiste opbouwmethode geleid. De brochure leent zich bij uitstek voor schilders, gevelwerkers, installateurs, zzp’ers, particulieren en anderen die voor het uitvoeren van werkzaamheden op hoogte gebruikmaken van de rolsteiger.

Aannemervak.nl schreef eerder op de oplossingen van de diverse fabrikanten Altrex, ASC, Custers, Layher en SkyWorks.

Heupleuning

De opbouwmethode zoals beschreven in de brochure is in lijn met de inspanningsverplichtingen die het vigerende A-blad Rolsteigers stelt voor het veilig opbouwen van een rolsteiger vanaf 1 januari 2018. Tijdens het opbouwen van een rolsteiger moeten er minimaal heupleuningen zijn aangebracht, alvorens de volgende (werk)vloer wordt betreden. Na het opbouwen en tijdens het gebruik worden de hulpvloeren tussenvloeren. Zij fungeren dan als rustbordes bij het klimmen. Tijdens de gebruiksfase moeten deze tussenvloeren voorzien zijn van dubbele leuningen en kantplanken.

Beide nieuwe brochures zijn te downloaden van de VSB-website.

Discussie zien we graag op Aannemervak, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Lees onze andere regels voor discussie hier. Met het plaatsen van een reactie verklaart u zich akkoord met deze regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de bouw.